Guitar Hero

250px-guitar_hero_logoAtt kunna spela gitarr eller något annat instrument är någonting som många önskar att de kunde. Ibland har man inte den tiden som krävs för att sätta sig in i det hela och som tur är finns det då andra sätt som man kan spela musik på, som inte kräver så mycket förkunskaper.

Någonting som var väldigt populärt för ett par år sedan var tv-spelet Guitar Hero, där du med hjälp utav en speciellt utformad gitarr kunde spela några utav de mest välkända gitarr-låtarna genom några knapptryck. Istället för att ta ackord på strängar skulle man har hålla in ett visst antal knappar i olika färger för att få till en speciell ton. Istället för att dra på en sträng skulle man dra en liten spak i takt till musiken. Spelet är ännu idag ett utav de mest sålda till såväl Xbox som till Playstation och har plockat hem flera priser.

Utifrån hur bra du prickade in tonerna och melodin fick du poäng, som kunde bli riktigt höga om du hade lite tur. Spelet kunde anpassas i olika svårighetsgrader, där en högre nivå inkluderade fler knappar och ett snabbare tempo. Dessutom kunde man ibland lyckas låsa upp nya låtar eller andra spännande saker. Spelet utvecklades under åren och det kom även ett speciellt paket där man även fick med ett trumset och en mikrofon, så att man kunde sjunga och med i låtarna som ett band.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *