Musiken som består

Att gamla musikgenre kommer igen i nya varianter är inte för ovanligt. Även att olika typer av artister återkommer är någonting som sker då och då.

Precis som Madonna under 80-talet var provokativ och experimenterade med en mängd olika musikstilar så har Lady Gaga idag anammat hennes plats som provokativ popdiva. Michael Jacksons plats som popkung har i sin tur övertagits av Justin Timberlake som fick sitt genombrott som soloartist med en låt som från början var skriven till just Jackson. Det finns en mängd mer exempel på detta.

Även händer det att nya artister lånar låtstycken från äldre låtar till sina senaste hits eller helt enkelt gör sin egen variant på gamla klassiker.

Att glömma våra musiklegender kommer vi nog inte att göra och det kommer ständigt komma upp nya artister som försöker att fylla deras saknade platser i rampljuset. Om de lyckas eller ej till fullo är en smaksak från person till person, men att den musik som influerat flera av våra legender ännu håller i sig är helt sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *