Skapa egen musik

Att spela gitarr är så mycket mer än att bara dra på några strängar. Det handlar om såväl känsla för hur tonerna går ihop med varandra som kunskap om hur en bra melodi skapas. För att få till dessa saker krävs det ibland att man studerar dessa saker utan att ha gitarren i handen. Till exempel kan du lyssna på en inspelad melodi och samtidigt läsa noterna till denna, för att få en känsla utav hur de olika ackorden låter, samt hur ljudet kan förändras bara du flyttar handen upp eller ner ett snäpp på gitarrens hals.

När du har lärt dig dessa saker kan det finnas ett intresse för att inte bara spela färdiga melodier, utan även att skapa sina egna. Att skriva sina egna låtar är någonting som många har som mål när de lär sig spela ett instrument och gitarr är inget undantag. Det är snarare ett utav de främsta som man använder sig utav. För att skriva en riktigt bra melodi krävs det ofta en tillhörande text, som kanske kan sätta stämningen för vilken känsla melodin ska förmedla.

När du ska skriva en låt kan du nästan befinna dig var som helst och i många fall behöver du inte heller ha med dig gitarren vid alla tillfällen. Du kan till exempel skriva när du sitter på tåget, på ett café eller kanske ute i en park om sommaren. En plats där man dock sitter väldigt bra för att just skriva är vid ett skrivbord, där du har utrymme för att låta kreativiteten flöda. Denna möbel finns utav en mängd olika slag och är en plats där du kan lämna ditt kreativa kaos till nästa session, utan att det är i vägen. På Skrivbord.nu hittar du en mängd olika skrivbordsmodeller som du kan beställa direkt över nätet, så att du kan komma igång så fort som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *